Parfüm: egy gyilkos története és fürdőbomba készítés

Most hétvégén összefutottam egy barátnőmmel, akivel már egy ideje tervezgetjük, hogy közösen fogunk fürdőbombát készíteni.

Egyszer látott ugyanis egy videót, amiben házilag készítették el a fürdőbombát, azóta mindketten szeretnénk csinálni.

Ő is a francia filmek szerelmese, nálunk, filmkedvelőknél a francia filmek világa nem ér véget az Amélie csodálatos életénél, az Életrevalóknál vagy a közkedvelt Taxi filmeknél.

A francia filmművészet ennél sokkal többről szól. Most hétvégén például egy legjobb operatőr díjat is elnyert, francia-német-spanyol kooperációs filmet, a Parfüm: egy gyilkos történetét néztük meg.

Eleve azért találkoztunk, hogy fürdőbombákat készítsünk, de ha már összefutottunk, akkor nem maradhatott ki a közös filmezés sem.

A fürdőbomba gyártás pedig nagyon jól sikerült. Amikor a barátnőm megtalálta, hogy hogyan kell házilag elkészíteni, azonnal nekem is átküldte, de csak most volt időnk megcsinálni, és most sikerült mindent beszereznünk hozzá.

Nem csak a francia filmeket, hanem az illatokat, a konyhát és a divatot is szeretjük. Szerettünk volna belevinni valami franciásat is a fürdőbombákba, ezért piros-fehér és kék színeket használtunk a megfestésénél, ami szerintem nagyon jópofa ötlet volt.

Egyébként, mindent, amit fel kellett használni a bombák elkészítéséhez, a humanityaruhaz.hu/termek/etkezesi_citromsav_500_gramm oldalon vettünk meg.

Itt lehet kapni egy fürdőbomba készítő csomagot is, amiben van recept, és minden hozzávaló, amire szükségünk van, még formát is adnak. Ezt rendeltük meg, de mivel mi több darab elkészítését szerettük volna kivitelezni, végül úgy döntöttünk, hogy veszünk hozzá plusz alapanyagokat is, illetve a csomagban nem volt kék festék sem, azt is be kellett szereznünk.

A humanityaruhaz.hu oldalon szerencsére nem csak szettben, hanem külön-külön is meg lehet venni az alapanyagokat

Megnéztük, hogy mi van a csomagban és azokból vettünk még többet, hogy biztosan sok bombát tudjunk készíteni.

Nem egy drága dolog egyébként a fürdőbomba, csak citromsav, szódabikarbóna, kukoricakeményítő, valamilyen vaj ( mi sheavajat vettünk, de lehet mást is használni, mondjuk kakaóvajat vagy kókuszolajat ), különböző illóolajokat és színezékeket.

Nekem egyébként még elég új ezeknek a természetes tisztítószereknek, illóolajoknak és a házi készítésű tisztálkodószereknek a világa. Eddig nem nagyon tudtam, melyik olaj mire való, hogy a tisztítószereket is ki lehet váltani természetes anyagokkal.

Amikor a kosarunkba pakoltuk a termékeket, akkor láttam a leírásnál például, hogy mennyi mindenre jó a citromsav, hogy ezzel akár takarítani is lehet, megfelelő folteltávolításra is.

Ezen az oldalon nagyon sok mindent lehet venni, szerencsére mindenhez van leírás, ezért ha azon gondolkozunk, mivel tudnánk mondjuk ruhát tisztítani, akkor ezen az oldalon meg tudjuk nézni, mely anyagok alkalmasak rá.

Gyorsan szállítottak egyébként, a csomagunk pár nap alatt megérkezett, így hamar neki tudtunk állni a fürdőbomba gyártásnak is.

A végeredmény pedig nagyon jópofa lett, szerintem máskor is fogok otthon fürdőbombákat gyártani, főleg, hogy elég alapanyagot vettem a humanityaruhaz.hu/termek/etkezesi_citromsav_500_gramm oldalról.