Nyaralás, francia filmek és az egész elrontója: egy rossz laptop

Végre nyár van. Végre sikerült szabadságra mennem. NAgyon sok tervem volt erre a szabadidőre, főleg filmek terén.

Az egész úgy kezdődött, hogy elmentünk a nyaralónkba, persze vittem magammal a laptopomat. Napközben strandoltunk és kirándultunk a barátaimmal, esténként pedig filmet néztünk.

Minden estére választottam egy francia filmet. Sokat dolgoztam vele, hogy egy igazán különleges francia film maratont rakjak össze magunknak. Igaz, ők nem rajonganak annyira a francia filmművészetért, mint én, de ez a hét pont arra volt hivatott, hogy megkedveltessem velük ezt az irányzatot.

Minden filmet letöltöttem és gondosan megterveztem, hogy melyikekkel kezdünk,és mivel zárjuk majd a hetet. De sajnos az élet közbeszólt, a technika ördöge sosem alszik: a laptopom a második nap elromlott, be sem kapcsolt.

Elég csalódott voltam, de mivel a nyaralónkban nincsen internet, nem tudtuk újra letölteni és megnézni ezeket a filmeket, így a francia filmes hét elmaradt és minden este egy egy társasjátékkal ütöttük el az időt. Nem mondom, hogy nem élveztem, de tényleg nagyon vártam, hogy a kedvenc alkotásaimmal zárjunk minden napot.

Mikor hazaértünk a nyaralásból, volt egy utam a szervizbe. Először is kerestem egy olyan szervizt, ami viszonylag közel van.

A pcmentor.hu/acer-laptop-szerviz-budapest oldalt találtam. Viszonylag közel van a szervizük és nagyon jó értékeléseket olvastam róla.

A honlapjuk segítségével pedig kitaláltam, hogy valószínűleg az alaplap lesz a hibás. Rákattintottam arra, hogy szerelésre van szükségem, majd itt több lehetőség közül kiválasztottam azt, hogy nem kapcsol be a laptopom, vagyis, hogy nincsen kép.

Itt pedig máris kilistázták, hogy mi lehet a gond, milyen okok húzódhatnak az észlelt probléma mögött. Elég sokat kilistáztak, néhányat ki is tudtam zárni, de inkább összepakoltam a laptopot és elvittem a szervizbe, hogy itt a profi szerelők megnézzék.

Kiderült itt, hogy valóban az alaplapon hibásodott meg valami. Az alaplap javítás elég drága, de sokkal olcsóbb volt, mintha vettem volna egy új laptopot, ráadásul a szervizben egy év garanciát vállalnak az általuk elvégzett szerelésekre, ezért nem is kell attól tartanom, hogy esetleg újra meghibásodik a gépem.

Viszonylag gyorsan dolgoztak, a laptopomat hamar hazavihettem, Igaz, hogy nem a barátaimmal, de végül megnéztem az összes filmet, amit letöltöttem, egyedül. Én jól szórakoztam, a laptopom pedig a szerelés óta gyorsabb, mint valaha.

Egyszer biztosan meg fogom tudni mutatni a barátaimnak is ezeket a filmeket, addig viszont, amíg erre nem lesz lehetőségem, egyedül tartok francia film maratonokat.

A laptopok mindig a legrosszabbkor romlanak el és sajnos az sem mindegy, hogy milyen szervizbe visszük őket. Én mindig megnézem, hogy milyen a választott szerviz értékelése, és csak utána viszem el oda a laptopot. Ezért is választottam a jó értékelésű pcmentort, akik meg is mentették a laptopomat, rajta a rengeteg letöltött, már-már pótolhatatlan francia filmmel.