Legyen olyan a fűtésed, mint a filmekben

Szeretem a francia filmeket. Hogy miért? Mindig elgondolkodtatnak, és mindegyiknek elbűvölő a hangulata.

Véleményem szerint a legtöbb francia film fő szándéka az, hogy elgondolkodtasson a körülöttünk lévő világról és arról, hogy mit jelent embernek lenni.Sok nagyszerű francia filmet láttam már életemben, és itt van néhány a kedvenceim közül:

Amelie (2001) – Ez az egyik leghíresebb francia film, ami valaha készült. Amelie történetét meséli el, aki nagyon egyszerű életet él Párizsban, de rengeteg titka van, amit mindenki előtt titkol. Boldogságát abban találja meg, hogy segít másokon, és örömet szerez a körülötte élőknek. Ez a film varázslatos hangulatú, és nagyon vicces is.

The Artist (2011) – Ez a film öt Oscart nyert, köztük a legjobb filmnek járó díjat. Hollywoodban játszódik, a némafilm korszakában, amikor a hang bekerült a filmekbe, és mindent örökre megváltoztatott. A főszerepben Jean Dujardin játssza George Valentint, aki ebben az időben az egyik legnagyobb sztár, de amikor megérkeznek a beszélő képek, nem alkalmazkodik jól, és a karrierje gyorsan lejtmenetbe kerül. Depresszióba esik, amíg nem jön Peppy Miller, aki segít neki újra megtalálni a boldogságot. Mindenkinek kötelező darab, aki szereti a klasszikus filmeket, vagy aki szereti a fekete-fehér filmeket!

Gyakran álmodozom arról, hogy bárcsak olyan lenne az életem, mint a filmeken. Vagy legalább az otthonom! Szebbnél szebb lakások vannak a filmekben. Ezért is döntöttem el, hogy utánajárok a legkorszerűbb fűtési megoldásoknak, szeretnék ugyanis belevágni a felújításba. Ehhez az egyik olyan oldalt hívtam segítségül, amelyre a testvérem hívta fel a figyelmem, ezt pedig most én is megosztom veletek – ez a nagyon hasznos weboldal nem más, mint a futesrendszerek.hu. Korábban nem is hallottam például a hőszivattyús kazánokról, itt olvastam róluk először. Sőt, alapvetően nem is állt össze a fejemben, hányféle elektromos fűtési mód létezik vagy azok éppen milyen kapcsolatban vannak az otthonokba telepített napelemes rendszerekkel. Mondanom sem kell, nagyon is sok közül van egymáshoz! A legjobb, ha kéz a kézben jár a kettő. Az elektromos fűtésrendszereknek ugyanis számos előnye van, azon felül, hogy modern megoldást jelentenek. Mitől is korszerűek tehát? Elsősorban sokkal tisztább módon biztosítják a megfelelő hőmérsékletet otthonunkban, mint számos olyan fűtési módszer, amelyek használata például mind égéstermékkel jár. Ezen felül igazán környezetbarát is, hiszen pusztán áram szükséges a használatukhoz és közvetlen hősugárzásuk révén számos típus tudja garantálni, hogy a lehető legminimálisabb lesz a hőveszteség, ugyanis közvetlenül a felületeket és a testeket melegítik meg. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy mennyivel dobja meg az áramszámlánkat egy ilyen jellegű fűtési rendszer.

Természetesen ezt előbb egymagunknak, később szakemberekkel együtt érdemes mérlegelnünk, hogy mely helyiségeket szeretnénk fűteni otthonunkban hány négyzetméterről beszélünk, mekkora beltérről, így mi a lehető leggazdaságosabb megoldás, stb. – ott van azonban a rendszer másik fontos eleme, a napelemes áramtermelés lehetősége. Ilyenkor ugyanis lehetségessé válik, hogy megújuló energiaforrást használva a háztartásunk eszközeinek működéséhez szükséges áramot mi magunk termeljük ki. Ez pedig hosszútávon az elektromos fűtési rendszerekkel együtt mindenképpen jó lehetőségnek tűnik, ugyanis nem csak költségkímélő, de kifejezetten környezetbarát és előremutató megoldás is egyben!

A már említett hőszivattyús kazánok témakörét illetően pedig azt érdemes tudni, hogy a kazánok már nem a legkorszerűbb megoldások körébe tartoznak, ugyanakkor a hőszivattyú igen! Kezdeti magas beüzemelési költségei ellenére hosszútávon nagyon is beválik, ugyanis a környezetből az egységnyi energia négyszeresét vagy ötszörösét is képes kivonni a hőszivattyú. Ezek közül a levegő-víz típusú az egyik legnépszerűbb az összes közt, így akit érdekel a téma, ennek a fajtának nézzen utána. A honlapon a fentebb beillesztett linken számos hasznos információ érhető el. Ha komolyan elgondolkodtunk az ajánlaton, akkor egy kapcsolatfelvételi űrlap segítségével felvehetjük a kapcsolatot a regionális kivitelezővel, aki segít bennünket eligazítani a megújuló energiaforrásokat illetően, és személyre szabott árajánlatot is tud nekünk adni. A pontos kivitelezéshez természetesen elengedhetetlen lesz egy alapos állapotfelmérés, így a végső munkát mindenképpen megelőzi ez a folyamat. Ez azért is fontos, hogy igazán a saját igényeinkre szabott otthonban élvezhessük a megújuló energiaforrás segítségével termelt áramunkat és otthonunk melegét, így nem csak mi járunk jól, de a bolygónk is.

Mindenképpen nagyon tudom ajánlani a futesrendszerek.hu oldalát, ugyanis nagyon sok hasznos információval segítik a kezdők (mint én) tájékozódását a témában. Érdemes vetni az weboldalra egy pillantást.