Legyen cégünk székhelye olyan, mint a filmekben

A mai világban szerintem hatalmas szerepe van a filmeknek. Elképesztő, hogy ez a művészeti ág mennyit fejlődött egy évszázad alatt. Pedig sokáig úgy tartották az emberek, hogy sosem fog olyan szintre elérni, mint az irodalom, vagy festészet. Ma azonban senki sem vitatná azt, hogy milyen hihetetlen minőségű és kifejező filmeket lehet nézni. Emellett azonban egy új trend is kialakulóban van.

A filmekhez általában rengeteg pénz kell. Éppen ezért mindig cégek fognak állni mögöttük, akiknek az elsődleges szempontja nem az, hogy az adott művész kifejezze magát, hanem, hogy minél nagyobb profitot tudjanak termelni. Ez a leginkább egyértelmű az olyan filmeknél, mint a szuperhősfilmek, vagy az akciófilmek. Nagyon szomorú ezt látni, mivel alapból szerintem egyik műfajjal sincsen baj. Láttam már nagyon jó szuperhős- és akciófilmeket is, viszont az utóbbi időben azt veszem észre, hogy az emberek kezdenek már belefáradni ebbe.

A másik tendencia, hogy egyre kevesebbet járunk moziba. Ez persze annak is köszönhető, hogy sokkal drágább lett egy mozijegy és akkor ne is beszéljünk arról, hogy mennyi a kezdő ára egy popcorn-nak. Emellett azonban azt is érzem, hogy egyre kevesebb olyan film van, ami minden generációt átfog és megmozdít. Ez nem azt jelenti, hogy a filmvilág hanyatlásban van, hanem, hogy kis közösségekre bomlott, ahogy annyi minden más a világunkban. Persze még vannak olyan filmek, amik áttörik ezeket a határokat, de össze sem lehet hasonlítani azzal, amit pár évtizeddel ezelőtt tapasztalhatott az ember…

Nem tudom, hogy mit tartogat a filmek, például a francia filmek jövője. Annak nagyon örülök, hogy az independens filmek egyre több figyelmet kapnak. Hiszen az új streaming szolgáltatások segítségével egy olyan platformjuk van ezeknek is, ahol sokkal könnyebben elérhetők az emberek számára. Mindeközben én pedig egyre több régi filmet nézek, ami új megvilágításba helyez egy csomó mindent. Szóval nem számít, hogy a filmek múltjáról, jelenéről, vagy jövőjéről van szó, én nagyon hálás vagyok, hogy létezik ez a médium.

Ahogy annak is, hogy néhány héttel ezelőtt, a székhelyszolgáltatás árak kapcsán rátaláltam a Gross Office nevű oldalra. Nem tudom, hogy gyerekkorotokban milyen munkát képzeltetek el magatoknak… Annyi biztos volt, hogy én sosem akartam alkalmazott lenni. Rengeteg ötletem volt, amit meg akartam valósítani, ahogy azonban felnőttem, rájöttem, hogy ez egy sokkal bonyolultabb és rizikósabb folyamat, mint azt az ember gondolná. Szerencsére ugyanakkor nem feledkeztem meg erről az álmomról és az egyik ismerősöm azt ajánlotta, hogy nézzek fel az internetre. El is kezdtem keresgélni cégalapítás és székhelyszolgáltatás árak kapcsán és nemsokára előjött a Gross Office.

Ez volt az első oldal, ahol megálltam a netes szortírozás során (mint amikor megtalálja a legjobb streaming-szolgáltatót az ember), mivel már rögtön meg tudtak nyerni a letisztultsággal és átláthatósággal. Tudom, hogy a külső nem minden, de egy ilyen témában dolgozó cégnek nagyon fontos az, hogy tudassa az ügyféllel, hogy mindenre odafigyelnek a munkájuk során. És itt ez sikerült, nagyon is. Elolvashattam a legfontosabb információkat, amiket érdemes tudni róluk, már indításként. Az első benyomás tehát nagyon pozitív volt, ez azonban még csak az első volt a kellemes meglepetések közül.

Bár megvolt az ambícióm, de nem volt túl nagy szakképzettségem a cégalapítás kapcsán. Vakon persze nem akartam volna belemenni egy ilyen nagy vállalkozásba és a Gross Office ezt nem is várja el tőlünk. Éppen ezért az oldalon rengeteg tájékoztatót találhatunk különböző témákban, amik lefedik a cégalapítás összes lépését. Ezekért a tájékoztatókért nem kell fizetnünk egy fillért sem. Nagyon tetszett ez a hozzáállás, hiszen egy tudatos ügyfél végső soron nekik is egy sokkal jobb befektetés.

A cégalapítás egy olyan dolog, aminek kapcsán mindig változnak a jogszabályok. Nehéz tartani a tempót és sok embert éppen ez az aspektus ijeszt el. A Gross Office azonban mindig naprakész információkkal rendelkezik és nem tartja meg ezeket magának. Ráadásul még attól sem kell tartanunk, hogy el fogunk veszni a szakzsargonban. Mivel a Gross Office képest tartani egy egyensúlyt pontosság és érthetőség között. Emiatt pedig még én is hamar megérthettem, hogy mondjuk mi a különbség egy kft és egy bt között és, hogy számomra melyik lenne a kettő közül az ideálisabb. Emellett azt is tudatták velem, hogy ha a megfelelő csapat áll az ember mögött, akkor a cégalapítás egyáltalán nem olyan félelmetes, mint aminek be akarják állítani az emberek.

Idáig nagyon tetszett az, amit olvastam, de egyértelművé vált, hogy a cégalapításhoz szükségem lesz egy saját székhelyre is. Erre persze mindig ott van a lehetőség, hogy kinevezzünk egy saját helyet, mondjuk egy bérleményt. A Gross Office azonban mást ajánl. Nemsokára megértettem, hogy egy székhelyszolgáltatás pontosan mit is jelent!

Ha megalapítjuk az új cégünket, rengeteg dologra kell majd odafigyelnünk. Ezek mellett pedig nem hiszem, hogy túl sok időnk lesz arra, hogy a székhelyünk adminisztrációját intézzük, és nem is biztos, hogy lesz pénzünk fenntartani egy komoly széhelyet. Pedig az adóhatóság is bármikor tehet nálunk egy véletlenszerű ellenőrzést, úgyhogy mindennek rendben kell lennie. Ha pedig nem felelünk meg, annak komoly következményei is lehetnek. A Gross Office le akarja venni a vállunkról ezt a terhet. Olcsó székhelyszolgáltatás árak mellett, ha igénybe vesszük a szolgáltatásukat, akkor egy nagyszerű székhelyet kapunk, amire alig kell majd figyelnünk.

Ráadásul az sem mindegy, hogy hol van ez a székhelycím, mert ez jelenik meg mindenhol. A Gross Office oldalán pedig csodálatos helyek voltak felsorolva. Lehetőségünk van fővárosi székhelycímre – nem kell hosszan magyaráznom azt, hogy ez miért éri meg az ember számára, remélem. Viszont ami sokkal érdekesebb, hogy feldobtak még egy másik lehetőséget is Újlengyelben. Először felhúztam a szemöldökömet, hogy miért is alapítanék ezen a településen székhelyet, ha a másik választás Budapest lenne. Lassan azonban megértettem, hogy mi ebben a különleges.

Újlengyel községben ugyanis 0 százalék iparűzési adóval tudunk székhelyet tartani. Ez egy kezdő vállalkozó számára óriási dolgot jelenthet, de egy veteránnak is érdemes figyelembe venni. Hiszen a spórolt pénz mindig spórolt pénz marad. A székhelyszolgáltatás árak pedig itt sem vészesek, úgyhogy teljes őrültség lett volna kihagyni ezt az ajánlatot.

A Gross Office-nál tehát a cégalapítás mellett a székhelyszolgáltatást is egyszerre elintézhetjük. Ehhez pedig nem lesz szükségünk másra, mint egy telefonhívásra. A Gross Office elérhetőségét nem kell majd nagyítóval keresnünk, mivel az oldal összes részén jól láthatóan fel van tüntetve. Legnagyobb meglepetésemre nem kellett sokat várnom arra, hogy felvegyék a telefont. Megbeszéltünk egy időpontot, ami mindkettőnk számára megfelelő volt, majd az egész folyamat gördülékenyen lement. Sosem gondoltam volna, hogy az álmom valóra fog válni, arra meg főleg nem, hogy ilyen jó székhelyszolgáltatás árak mellett.