Gyertyakészítés otthon: ilyen nem csak a filmekben van

Amióta együtt élünk az unokatesómmal, sokkal több filmet nézek, mint korábban. Imádom ugyanis, hogy van egy filmezős társam, akivel a stáblista lepörgése közben is már végig tudjuk beszélni a látottakat. Korábban egy másik városban éltem egyedül, és inkább sorozatoztam, hogy tovább tartson az élmény, de amióta egy településen kezdtünk dolgozni, és így össze is költöztünk, abszolút moziélmény van nálunk hetente többször is. Igazából nem vagyunk kifejezetten válogatósak a műfajok terén, én talán magamtól nem választok nagyon olyan filmet, amiben sok a vér és/vagy az erőszak, de nagyjából ennyi. Persze nem marad ki a horror teljesen a repertoárból, de az nem fog változni valószínűleg a jövőben sem, hogy egy-egy thrillert sokkal jobban tudok értékelni.

Filmnapok is szoktak lenni a helyi művészmoziban, amire most már nagyon készülünk, ugyanis pont a következő hónapban lesz az egyik leginkább felkapott rendezvény. Egyébként a közös barátainkkal is szeretünk ilyen programokat beiktatni, nem csak kettesben, sőt! Minél többen vagyunk, szerintem annál jobb móka a filmezés.

Amikor azonban nem a filmek elé vetődök be, kifejezetten szeretek kézműveskedni. A gyertyaöntéssel még gyerekként ismerkedtem meg, és azóta is előszeretettel űzöm időnként eme hobbit. A gyertya alapanyag ügyében azonban sokáig nem találtam a megfelelő megoldást vagy inkább úgy mondom, hogy az igazit, főleg mióta reformjukat élik a különleges gyertyák – elég felkapott lakberendezési kiegészítő és különleges dekorelem mostanság -, aztán szerencsére rátaláltam a neten a Pipere Porta online boltjára. Ez egy nagyon szuper kis üzlet, higgyetek nekem. Aki szereti a csináld magad-projekteket, az itt a kánaánban fogja érezni magát. Legyen szó az általam is preferált gyertyaöntésről, vagy éppen házi kozmetikumok készítéséről, mindent megtalálhattok itt, amire szükségetek lehet ezekhez a kreatív hobbikhoz. Ráadásul náluk nem csak a gyertya alapanyag van kifejezetten jó árban, hanem minden termékük. Ha az eddig felsorolt termékek csoportja még nem lenne elég, akkor hadd emeljem ki, hogy természetesen isteni illóolajaik vannak (100% tisztaságúak), parfümjeik és aromáik is. Ezeket budapesti üzletükben lehet megszaglászni nyitvatartási időben, erősen ajánlom annak, aki meg tudja oldani az odajutást. A másik nagy kedvencemmé mostanában a fürdőbomba vált, azaz inkább az elkészítése, akár ajándékba is nagyon tuti tud lenni szerintem, teljesen személyre lehet szabni a színétől elkezdve az illaton át az egyéb díszítőelemekig. Például szárított virágok között is válogathatsz – egyszerűen imádom őket, te is odavagy értük?! Szóval nem csak gyertya alapanyag van, sőt – csomó jó dolog található meg itt a különböző D. I. Y. projektekhez. Ha még nem próbáltad ki magad hasonlóban, de gondolkozol már rajta egy ideje, akkor is csak javasolni tudom, hogy fedezd fel a Pipere Porta kínálatát bátran. Nem fogsz csalódni sem az árakban, sem a felhozatalban, ugyanis szerintem sokkal kényelmesebben és nagyobb merítésből válogathatsz itt náluk, mint egy random fizikai üzletben. Még tégelyeket, flakonokat és más eszközöket is beszerezhetsz, szóval tényleg akár a nulláról is el tudsz indulni. És ezt nem csak úgy mondom, mert olyan segítséget is megkapsz ezek mellé, amire talán nem is gondoltál: a Pipere Porta gondolt azokra is, akik csak ismerkednek ezekkel az otthoni projektekkel, és videós segítséggel igyekeznek támogatni az alkotói szándékot. Szóval tényleg el lehet róluk mondani, hogy mindenre gondoltak!