Filmnézés helyett babakocsi vásárlás!

Korábban nem igazán néztem filmeket, inkább a sorozatokat részesítettem előnyben. Persze azért volt, hogy megnéztem ezt-azt, és moziba is jártam, de nem igazán kötöttek le. Volt olyan műfaj, amivel egészen húsz éves koromig nem is találkoztam, annyira nem érdekelt. Maga a filmezés világa igen, de valahogy nem tudták megragadni és megtartani a figyelmemet az elkészült alkotások.

Azóta ez megváltozott, gyakran nézek filmet, de akkor is inkább csak bizonyos műfajokat. A thrillert és a krimit kifejezetten szeretem, és a szuperhősös filmeket. Bár utóbbi sosem tartozott a kedvenceim közé, de az utóbbi években nagyon megszerettem őket. Hát igen, változik az ember és az ízlés is.

A vígjátékokat viszont mindig is szerettem, könnyed kikapcsolódásnak tartom. Magamtól nem igazán szoktam megnézni egyet sem, de ha épp megy valami a tévében, amiről már hallottam, vagy esetleg láttam is, és olyan a hangulatom, akkor úgy szívesen megnézem.

Viszont, amivel nagyon nem tudok megbarátkozni az a sci-fi. Bár a szuperhős filmek után furcsán hangzana, ha azt mondanám, hogy nem szeretem a túlságosan a valóságtól elrugaszkodott filmeket, de a sci-fivel pont ez a bajom. Nálam már átlépi a valóságtól elrugaszkodás határát. Kicsit az az érzésem az ilyen filmeknél, hogy próbálnak valami nagyot alkotni, és már sokszor túlzásba esnek a fikciókkal. Jó, ez most így biztos elég furának és kesze-kuszának hat. A férjemnek természetesen ez a kedvenc film műfaja, így óhatatlan, hogy lássak ezt-azt. Az elején próbáltam jó fej lenni, és néztem is párat vele, de annyira nem bírtam, hogy inkább bevallottam neki, hogy utálom. Mármint a sci-fit, nem a férjemet. Úgyhogy azóta, ha neki filmezni támadna kedve, és általában nézelődni és vásárolni szoktam az interneten.

A legutóbbi ilyen alkalommal találtam rá egy babakocsikat is áruló webáruházra, a babaverda.hu oldalára. Nekünk ugyan még nincs gyerekünk, de hamarosan megszületik a keresztlányunk, így egyből az jutott eszembe, hogy milyen szuper ajándék lenne neki és a szülőknek is.

Én nagyon praktikus nézelődő vagyok, alaposan átnézek mindent, mielőtt vásárolni szoktam, és nem volt ez másképp most sem. Végignéztem a webshop kínálatát, és nem csak babakocsikat árulnak, de nem ám! A kínálatban vannak játékok – például egy nagyon édes flamingó plüss is -, etetéshez való kiegészítők, babahordozók és autósülések. Persze mindezt a teljesség igénye nélkül mondom, van még jó néhány hasznos és elengedhetetlen apróság.

De mint mondtam, engem elsősorban a babakocsik érdekeltek, mert tudtam, hogy a nővéremék még nem vették meg. Szóval tehát, nézegettem a kínálatot, és láttam, hogy vannak inglesina babakocsik. Ismerős volt, korábban mintha hallottam volna valahol, így gondoltam, hogy kezdjük ezzel. Hát, remek döntés volt, mert kapásból multifunkciós babakocsikat láttam. Ez ugye azt jelenti, hogy több mindenre jó, több mindent tud, és mivel nem csak én, de a nővérem is imádja a praktikus dolgokat, így nem is volt kérdés, hogy már meg is találtam, ami kell. Már csak az volt a kérdés, hogy melyiket válasszam, mert mindegyikhez más-más babahordozó tartozott, ami ugye befolyásolta az árakat is.

Egyébként, az inglesina babakocsi árak egyáltalán nem magasak, tekintve, hogy 4 az 1-ben babakocsikról beszélünk. Ez azt jelenti, hogy amellett, hogy babakocsi, még hordozó, autósülés is, amihez jár egy szuper kényelmes matrac a babának, illetve még egy állvány is, amire kényelmesen rátehetjük a hordozót, ha a baba például elaludt és nem szeretnénk kivenni belőle, nehogy felébredjen. Én azon az elven vagyok, hogy sokszor az olcsóbb a drágább, így egyből megnéztem a legdrágábbat (egyébként egy árkategóriában mozognak ezek a multifunkciós babakocsik, nincs nagy különbség), ami az Inglesina Aptica XT System Quattro fantázianevet viseli. Bevallom, engem már ez is meggyőzött, mert ennek az elnevezésnek olyan hangzása van, mintha valami menő sportautó lenne. A sportosságról felmerülő gondolatomat megerősítette, hogy ennek a babakocsinak, mind a négy kerekének külön-külön állítható a rugózása. Ez abban segít, hogy mindenféle talajon kényelmesen lehessen vele haladni, és ne “rázza fel” a gyereket.

Mivel keresztlányom lesz, így egyértelmű volt, hogy valami púder- vagy rózsaszínben gondolkozom, de ilyen sajnos nem volt. Viszont három színben így is elérhető: van kék, világosabb szürke és ilyen szürkés-zöldes. Szerencsére mindegyik színről van fent kép, így egy kicsit azért könnyebb volt dönteni. Végül a világos szürke mellett tettem le a voksom, mert elég elegánsnak néz ki ezzel az árnyalattal a babakocsi.

Visszatérve kicsit az árakra: az inglesina babakocsi árakat nem befolyásolja a szín – találkoztam már olyan lehetőséggel, ahol így működött a dolog. És mivel tudatos vásárló vagyok, és tudtam, hogy a nővérem csak alapos indokkal fogja elfogadni ezt a viszonylag nagyobb értékű ajándékot, így azt is kiszámoltam, hogy mennyibe kerülne, ha külön vennék meg mindent. Tehát külön babakocsi, külön hordozó, külön minden. És szerencsére egy igencsak meggyőző összeg jött ki, amivel bátran kijelenthetem azt, hogy így sokkal olcsóbb, és az inglesina babakocsi árak egyáltalán nem magasak, ha mindent figyelembe veszünk. Arról meg ugye nem is szólva, hogy rendkívül strapabírónak tűnik, és évekig fogja szolgálni őket, akkor is, ha egy focicsapatnyi gyereket vállalnak be. De egyébként találtam valamit, ami szerintem mindenkinek egy szuper lehetőség lehet, aki jó minőségű babakocsit akar venni a gyermekének, de nem tudja egyben kifizetni az árát. Ugyanis lehetőség van áruhitellel is vásárolni, különböző futamidőkkel. Persze, ennek megvannak a maga feltételei, hiszen havonta kell kifizetni részletekben, de ez egy nagyon jó lehetőség szerintem, és jellemzően nagyon jó konstrukciókat szoktak kínálni, ha áruhitelről van szó.

Szóval, mindenre felkészülten egy dolog volt már csak hátra: a vásárlás. Jó, menet közben megmutattam azért a férjemnek is. A webshopon kétféle módon van lehetőség a megrendelt termékek átvételére. Az egyik lehetőség a házhozszállítás, amikor is ugye a kiválasztott címre viszik a csomagot. De arra is van lehetőség, hogy az online rendelt babakocsit, személyesen az üzletben vegyük át (XXI. kerület, Posztógyár utca). Én ezt választottam, mert hát sosem lehet tudni, megakad-e valamin a szemem, amit meg kell vennem. És gondolom, nem árulok el nagy titkot, de így is történt. Vettem még ezt-azt a kicsinek. Igyekeztem nem túlzásba esni, de elképesztő minőségű dolgokat árulnak itt a babaverdánál.

Az ajándékot még aznap át is adtuk és nagyon örültek neki. Persze egyből jött a kérdés – a sógorom legnagyobb bánatára -, hogy honnan van ez a babakocsi. Elmondtam, hogy a babaverda.hu-ról rendeltem, és sok más is van még ott. Azóta lettek innen játékok, etetőszék és még hálózsák is a kicsinek télre.

inglesina babakocsi árak