Filmfesztivál, kültéri főzés és gázpalack töltés

Sosem volt igazán az én asztalom a főzés, a filmeket, filmalkotásokat azonban annál jobban szeretem. Éppen ezért volt olyan csábító, amikor a nagybátyám megkért, hogy menjek neki segíteni egy vidéki filmfesztiválra, mert szüksége van rám. Róla azt kell tudni, hogy kifőzdés, jobban mondva rendezvényekre jár és büfét üzemeltet. Semmi extrára nem kell gondolni, egyszerű és finom ételeket kínál, de jól jönnek neki a segítő kezek. Az egyik embere nem sokkal korábban betegedett le, hogy mennie kellett erre a filmfesztiválra, és hirtelen nem tudott senkit mozgósítani a pótlására. Ezért jutottam én az eszébe, mert korábban alkalomszerűen dolgoztam már neki, azonban rájöttem, hogy ez a nomád élet nem nekem való. Mindegy, gondoltam, egyszer-egyszer ki lehet bírni és a plusz pénz is jól jön. Csakhogy azzal ő sem számolt, hogy a kiruccanásnak gázpalack töltés, jobban mondva gázpalack csere lesz a vége, hiszen helyben derült ki, hogy nincs mivel főzni.

Vannak, akik fatüzelésű kemencéket, tűzhelyeket visznek az ilyen eseményekre, de az nagyon sok füsttel és kosszal jár, gázpalackról főzni sokkal egyszerűbb. Ugyanazt a fűtőértéket leadja, de cserébe nem kormoz, és szállítani is sokkal könnyebb, mint mondjuk 10 öl fát. Igen ám, de ha a nagybátyó kapkod, és nem veszi észre, hogy gyakorlatilag üres palackokkal van tele a csomagtartó, akkor lehet vakarni a fejünket, hogy mitévők legyünk. Márpedig nagyon gyorsan ki kellett valamit találni, hiszen ha nem tudjuk megoldani, akkor tiszta veszteség az egész nap. A helypénzt természetesen előre ki kell fizetni, úgyhogy nem engedhettük meg magunknak a bukást. Itt jöttem én a képbe, és oldottam meg a gondot azzal, hogy gyorsan kerestem egy telepet, ahol van gázpalack töltés, és lehetőleg kiszállítás is.

Nem volt egyszerű dolgom, mert a legtöbb ilyen telepnek még egy telefonszáma vagy egy minimális weboldala sincs, márpedig én másra nem számíthattam, mint az okostelefonomra és az internetre. Az volt a szerencsénk, hogy Budapest közelében maradtunk, még Pest-megyén belül, így némi stresszezés és keresgélés után diadalmasan kiálthattam fel, mikor megtaláltam a gazpalackfutar.com oldalát. Ez egy olyan gáztelep, ami pontosan ebben a régióban aktív, és amellett, hogy rengeteg különböző méretű és formájú gázpalackkal foglalkoznak, még expressz kiszállítási lehetőség is van. Ez azt jelenti, hogy ha szükséges, akkor akár pár órán belül ki tudják szállítani a megrendelt gázpalackokat. Kérdeztem a nagybátyámat, hogy ennyi csúszás belefér-e még, ő pedig nem győzött hálálkodni, hogy ennyire rövid idő alatt sikerült megoldást találni. Fel is hívtam őket, és letárgyaltam a szállítás címét és idejét. Szerencsére nagyon megértőek és segítőkészek voltak, semmi gondot nem okozott a sürgősség.

Végül a palackok időben megérkeztek, a gázpalack töltés miatt a kiürülteket elvitték, mivel azok betétdíjasok, mi pedig nekiállhattunk végre megsütni és megfőzni mindazt, ami addig késlekedett. Óriási mázli, hogy az öreg előrelátó, mindenre fel van készülve, és úgy van vele, hogy inkább menjünk ki a helyszínre sokkal korábban, és utána legyen szabadidőnk, ha már mindent előkészítettünk, és még nem jött az emberroham. Nem mondom, nagyon fárasztó pár nap volt, a végére azt se tudtam, hogy fiú vagyok-e vagy lány, de a lényeg, hogy hatalmas sikere volt a főztünknek, nagyon szép bevételt sikerült produkálni. Hiába, a hazai kosztnál kevés más konyhával lehet nagyobb sikereket elérni. És mindez nem jött volna létre, ha nem sikerül utánanéznem, gázpalack töltés témában hol és kinél érdemes érdeklődni.