Egy francia film hatására kezdtem el légtisztítót keresni

Francia művészmoziban szoktunk barátnős estét tartani

Nemrég művészmoziban voltam egy barátnőmmel, ami nem várt fordulatot hozott az életemben. Egy francia filmet néztünk meg, eredeti nyelven. Mindketten francia szakon végeztünk, így nem okozott gondot a beszélt francia nyelv megértése a film alatt – bár ha nagyon akartunk, rá tudtunk pillantani az alatta futó magyar feliratra. Meg amúgy is, eredeti nyelven sokkal intenzívebben átjön a színészek játéka, ezért ha tehetjük, mindig eredeti nyelven nézzük a filmeket. Nagyon szeretem ezeket a filmnézős, barátnőzős programokat, teljesen kikapcsolnak. Egyébként is szeretek sok időt eltölteni a barátaimmal, így egy ilyen alkalom tökéletes mód az aktív kikapcsolódásra.

Sajnos azonban a film kezdete előtt itt is lenyomták a filmek előtt szokásos reklám szekciót – valamiért ezektől nem igazán lehet már szabadulni a mozikban. Ami viszont felkeltette az érdeklődésemet, hogy az egyik reklámban láttam egy nagyon jópofa kis légtisztító berendezést. És az jutott eszembe, hogy ilyet akár én is beszerezhetnék a lakásba. A belvárosban lakom, nagyon szeretem a lakásomat, mert rendkívül jó a közlekedés, és tényleg mindent 10 perc alatt be tudok szerezni a környéken lévő boltokból. Jól szigetelő ablakaim vannak, így tulajdonképpen a város zaját sem lehet annyira hallani. Viszont ha kinyitom az ablakot, azért lehet érezni, hogy nem éppen a legtisztább levegőjű részen lakom, így talán tényleg érdemes lenne nekem is beszerezni egy a reklámban látott légtisztítót.

A film ihletésére légtisztító berendezések után kezdtem nézni

Ahogy más termékek beszerzése esetén is korábban, úgy most is a Best Markt-ről tájékozódtam a légtisztító árakkal kapcsolatban. A szórás elég nagy, gyakorlatilag párezer forinttól a több százezres kategóriáig elég széles skálán mozognak a termék árak. (A legdurvább a légtisztító árak közül, amit az oldalon láttam, az a Dyson egyik majd’ 300.000 Ft-os légtisztító berendezése!) És hogy miből ered ez a hatalmas árkülönbség a piacon? Nos, nem árt tudatosítani, egyáltalán milyen típusú berendezést keresünk. A legolcsóbb berendezések például javarészt páramentesítő eszközök csupán, amelyek adott szobára használatosak csak. Ezt követik az olcsóbb légtisztító berendezések, amelyek még mindig inkább csak egy-egy szobával bírnak el a lakáson belül.

A légtisztító árak pártízezer forintos kategóriájában böngészve azonban már komolyabb készülékeket is találhatunk. Ezek már képesek allergéneket, port, pollent is szűrni a levegőben. Ráadásul nem csak egy szoba, de akár egy nagyobb, másfél szobás lakás levegőjét is könnyedén kitisztítják! A kellemetlen szagok megszüntetése mellett ráadásul még a levegőben található vírusokat és baktériumokat is elpusztítja! Azt hiszem, én is valami ilyesmi árkategóriájú készüléket keresek. Nektek van otthon légtisztító berendezésetek? Ha igen, szívesen hallanám róla a tapasztalataitokat kommentben!