Dobd fel a ruhatárad: Egyedi póló készítése a kedvenc filmjeleneteddel

Az egyedi póló készítése már egy ideje szerepel a terveim között. Nagy film rajongó vagyok, a kedvenceim pedig nagyrészt francia művészfilmek. Ezek a filmek rendszerint nem kapnak akkora elismerést, mint amekkorát érdemelnének, ezért sajnos nem is olyan népszerűek.

Nemrég voltam vásárolni, és akkor láttam az egyik boltban több híres filmjelenettel díszített pólót is. Sokszor láttam más Disney mesék klasszikusaival díszített felsőket, de amikor megláttam egyet a Rómeó és Júlia egy ismert jelenetével, úgy döntöttem, ilyen nekem is kell. Csak nem ezzel a filmmel.

Szóval otthon előkerestem a gépemen a kedvenc filmemet, amiben a kedvenc jelenetemhez tekertem és készítettem is egy képernyő képet. Úgy döntöttem, hogy az egyszerűség kedvéért ez fogja adni a mintát. Már csak egy olyan céget kellett keresnem, ahol meg is tudom csináltatni magát a pólót, vagyis rá tudják tenni nekem ezt a képet egy általam választott pólóra.

Az interneten több olyan céget is találtam, aminek az egyedi póló készítése a fő profilja, de nekem a legjobb kellett. Mivel nem igazán csináltam még ilyet, nem szerettem volna e-mailben lebonyolítani a rendelést, vagy bizonytalan kimenetelű szerkesztőprogramokat használni.

Ezért is döntöttem a lolmarkt mellett. Náluk e-mailben is lehet rendelni, de vannak boltjaik, ahol el tudnak készíteni egy-két darabokat akár azonnal is.

Ezért, mivel a közelemben van is boltjuk, felkerestem őket, ott pedig készségesen segítettek nekem a póló létrehozásában.

Az egyedi póló készítése nem nehéz folyamat, de jobb szakemberekre bízni azt. Itt először is elkérték a mintát, azaz a képet, amit a filmből vágtam ki, egy kicsit feljavították a minőséget és beméretezte az eladó. Ezek után pedig választottam egy pólót, amire rányomta a mintát, és már készen is voltunk. Sokkal egyszerűbb, mint gondoltam, de sok buktató is van benne. Hiszen nem szabad, hogy ferde legyen a póló, arra is figyelni kell, hogy a kép a tökéletes méretű és minőségű legyen, hogy megfelelő nyomatot kapjunk.

Külföldön jellemző, hogy amikor kijön egy népszerű film folytatása, vagy egy képregényből / könyvből adaptált film, akkor az emberek a kedvelt karaktereinek bőrébe bújva mennek a moziba. Jelmezekben érkeznek, és úgy nézik meg a filmeket. Amikor kijött egy új film, amit egy könyvből készítettek, úgy gondoltam, hogy én is hasonlóan öltözve fogok elmenni a moziba. Ennek a jelmezes filmnézésnek egyébként nálunk is egyre nagyobb hagyománya van, egyre többen érkeznek jelmezben a premierekre is.

Mivel én nem akartam beöltözni a filmből, de nagyon szerettem a könyvet, ismét ellátogattam a lolmarkt egyik üzletébe, ahol ezúttal csak egy, a könyvből vett felirattal díszített pólót csináltattam. A minősége természetesen ismét nagyon jó volt, az ismerőseim pedig irigykedve nézték, hogy mennyire jó a pólóm, és hogy mennyire jó ötlet volt ebben érkezni a vetítésre.

Sok jó pólót lehet kapni a boltokban, de szerintem az az igazi, hogyha nem azért veszünk meg valamit, mert nincs más, hanem mert nekünk tényleg tetszik. és biztosan sokan viselik szívesen magukon a Rómeó és Júlia vagy az ikonikus Susi és Tekergő jelenettel díszített pólókat, de nekem sokkal jobban tetszik, hogy a saját kedvenc filmemből sikerült egy jelenetet pólóra varázsolnom, és szerintem többször fogok ilyen egyedi pólókat csináltatni.

Az egyedi póló készítése végül is egy nehéz feladat, még ha nem is én vagyok az, aki végül a pólóra varázsolja magát a művet, élvezem megtervezni a mintákat, amik később végül a pólóra kerülhetnek. Ezekkel az egyedi készítésű pólóimmal pedig fel tudom dobni egy kicsit a ruhatáramat is.

A lolmarktban pedig sosem csalódok, mindig nagy odafigyeléssel készítik a pólóimat, a végeredmény pedig mindig nagyon szép. Jól vissza tudja adni a nyomat a színeket és a minősége is jó, nem megy tönkre egyhamar.