Diákmunka Budapesten a filmszeretőknek

A filmekben egyetlen egy rossz dolog van, mégpedig az, hogy nem lehet őket megunni. Mindegyik másról szól, mindegyik más témájú, mindegyik más műfajú és rengeteg van belőlük mindenféle platformokon. Így aztán biztosra lehet mondani, hogy mindenki mindig talál valami kedvére valót.

Engem kiskorom óta nagyon lekötnek és kikapcsolódásként tekintek a filmnézős délutánokra vagy estékre. Szerencsére velem bármit meg lehet nézni. És ezt tényleg szó szerint értem, hiszen a horror filmektől kezdve a koreai szappanoperáig mindenre vevő vagyok és érdekelnek az új témák, műfajok.

Moziba járni is nagyon szeretek és nagyon szép emlékeim is vannak, amikor édesanyámék gyermekként elvittek. Azóta azonban dolgoztam is egyben, hiszen az első diákmunkám a gimnázium alatt egy helyi moziban volt. Hihetetlenül jól éreztem ott magam és mielőtt feltennéd a kérdést, nem utáltam meg a popcornt.

Sajnos azonban beköszöntött az egyetemi élet és búcsút kellett mondanom szeretett városkámnak a mozis munkahelyemmel együtt.

Van vajon hasonlóan jó diákmunka budapest területén? Ez a kérdés járt konstans a fejemben. Akkor még nem is sejtettem mi vár majd rám.

Rátaláltam a TopiWork Iskolaszövetkezet oldalára, ahol úgy tűnt elérhető álmaim állása. A kategóriák között böngésztem, azonban egyiket sem találtam nekem megfelelőnek. A műszaki, az informatikai és fizikai munkák számomra egyből ki voltak lőve. Alkalmi munkát sem szerettem volna vállalni, illetve az otthonról végezhető pozíciók sem nekem valók voltak. Bár a tanulmányaimhoz a legközelebb még a gazdasági vagy marketing kategória állt, nem éreztem késznek magam arra, hogy egy ilyen jellegű pozíciót töltsek be.

Szerencsémre volt egy egyéb megnevezésű kategória is, ahol már szemezhettem nekem tetsző munkákkal is. Itt több recepciós és hostess állás volt, azonban találtam egy bolti kisegítő munkát is, ami nagyon kedvezőnek tűnt.

Egy filmeket, DVD-ket és CD-ket árusító boltba kerestek kisegítőt. Mi ez, ha nem a tökéletes munka számomra? Jelentkeztem az állásra és egy rövid adategyeztetés, illetve személyes találkozásokat követően sikerült felvételt nyernem.

Hihetetlenül boldog voltam, hiszen nagyon szimpatikus volt a hely és a munkáltató is. Már az első napokon éreztem, hogy nagyon jó helyet találtam. A munkatársak kedvesek és segítőkészek voltak, valamint nagyon jókat beszélgettünk egy-egy filmről, így különösen jól és gyorsan teltek az órák.

A TopiWork iskolaszövetkezet csapata nagyon hamar elintézte az adminisztratív feladatokat még a munkavégzés előtt. Nem hittem volna, hogy ez a folyamat ilyen gyors és egyszerű is lehet. Emlékszem, hogy mindig sokat szenvedtünk a papírozással és az aláírásokkal. Itt azonban minden online van és még az aláírást is el lehetett intézni elektronikusan. Végig fogták a kezem és nem kellett semmit sem egyedül elintéznem. Mindig tudtam, hogy mi a teendő és nem vesztem el a feladatokban.

Azóta is bármilyen kérdéssel fordulhatok feléjük, hiszen bármikor szívesen segítenek. A fizetéssel sincs semmilyen probléma. Mindig időben megkapom és nem vonnak le belőle semmilyen rejtett költséget. Pedig erről sok iskolaszövetkezet esetében hallottam rémtörténeteket, de szerencsére a TopiWork csapatánál nincs ilyen probléma.

A saját kérdésemre most már azt válaszolnám, hogy igen, van hasonlóan jó diákmunka budapest területén, mint a régi, szeretett mozis munkahelyem. Sőt még jobb is annál, és anyagilag is sokkal kedvezőbb.

Válasszátok ti is a TopiWork iskolaszövetkezetet, és találjátok meg ti is a legjobb diákmunkákat!