Akciófilm készülhetne a kompresszor olaj vásárlásáról

Érezted már valaha, hogy olyan dolgok történnek veled, mint egy filmben? Romantikus csók, tökéletes nyaralás, esetleg egy nem mindennapi helyzet, egy nevetséges dráma?

Legutóbb, mikor úgy éreztem magam, mint a filmekben, az egy kicsit más volt. Olyan volt az egész, mint azok a vontatott komédiák, amiben a főhős szerencsétlenkedései adják a humort. Tudjátok, ahol minden megtörténhet, aminek nem kellene megtörténnie és szegény főhősünk el van átkozva. Én is így éreztem magam, amikor egy elég nehéz héten Édesapám azt mondta, hogy elfogyott a kompresszor olaj és menjek, vegyek már neki egy adagot. Mivel tudja, hogy nem értek semmit a technikához és még életemben nem hallottam azt a szót sem, hogy kompresszor, leírta egy papírra nekem, hogy pontosan milyen típus kell.

Mivel nem hagyott más instrukciót, elmentem a legközelebbi autós boltba, ahol azt mondták, sajnos nem tartanak kompresszor olajat, meg ez amúgy is egy autós bolt, itt nem fogok találni. Persze nem törte ez le a lelkesedésemet, elmentem a közeli barkácsáruházba, majd az egyik nagy hipermarketbe, majd egy újabb autósboltba, majd később még háromba. Teljesen fel voltam háborodva, hogy egyikben sincsen kompresszor olaj, mert micsoda dolog, hogy olaj és nem tartanak autós boltokban.

Az egész szabadnapom elment erre, otthon pedig mérges voltam, dühömben pedig utánanéztem, hogy mi is az a kompresszor és a kompresszor olaj. Amint beírtam, a legtöbb találat webshopot dobott ki, de ezekkel nem törődtem, mert meg akartam tudni, mi is az a kompresszor. Kiderült, hogy néhány motorban van kompresszor, és ehhez kellett volna olajat vennem. Talán a mi autónkban is ez van, eddig ezt nem is tudtam.

kompresszor olaj
kompresszor olaj

Az egész napom az olaj kergetésével telt el, így mikor hazaért édesapám, persze elpanaszoltam neki, hogy mennyi üzletben voltam, ő meg csak pillázott, nem értette, hogy minek mentem ennyi üzletbe, hiszen mindig online rendeljük az olajokat.

Ezt persze én nem tudtam, szóval leültünk a számítógép elé és megmutatta az olajwebshop.hu oldalt, ott kikerestük a megfelelő kompresszor olajat. Gondolatban persze fejbe vertem magamat párszor, mert amikor rákerestem, mi is az a kompresszor olaj, akkor kidobta ezt a webshopot is, és ha reggel ezzel kezdtem volna és nem csak úgy vaktában nekivágok az olaj szerzésnek, akkor egy egész napos futkározást megspóroltam volna magamnak.

Kiderült, hogy az olajwebshop.hu-n szinte mindenféle olajat lehet venni, persze nem az ehető fajtából, hanem a gépolajakból. Rengeteg olajuk van autókba, motorokba, ipari gépekbe. Egyéb autós kiegészítőket is árulnak, ezért el is mentettem magamnak az oldalt, mert ezentúl ha bármi autóval vagy olajjal kapcsolatos dolog beszerzését fogja tőlem kérni apukám, itt fogom elsőnek megnézni.