A Wall Street farkasától a hétköznapi ember vállalkozóvá válásáig

Múlt héten jól összeszokott filmrajongó csapatunk ismét összeült egy jó kis filmezésre és sörözésre, és a legutóbbi Cuarón-remekmű, a Gravitáció után most valami földhözragadtabb témára vágytunk. A Wall Street farkasát néztük, és bár egy fél órán át a két közgázos csoporttagunk biztosította a beszédtémát, mert elég izgalmas gazdasági és gazdaság-filozófiai elméleteket sorakoztattak fel, hamarosan váltottunk, és gyakorlatiasabb vizekre eveztünk: ki hogy van a munkájával, boldogulunk-e, és boldogít-e a pénz.

Nemsokára kiderült, hogy a csapatunkból az egyik pár, Csongor és Júlia bt alapításon töri a fejét, de még csak a tájékozódásnál tartanak, és kicsit félnek is belevágni, hiszen bár a betéti társaság nem igényel kezdőtőkét, az ügyvédi munkát igénylő alapítás már költséges, illetve az iparűzési adó, az építményadó és az irodabérlés mind-mind olyan folyamatos kiadási tételt jelentenének, ami kezdetben még nem biztos, hogy megtérülne.

Akkor az egyik közgázos tagunk, Ágoston mondta, hogy azért vannak jobb lehetőségek is, tulajdonképpen még úgy is megspórolhatják ezeknek a kiadásoknak egy részét, hogy közben az adminisztráció meg a postára járkálás terheit is leveszik a vállukról. Csongorék meglehetősen felvillanyozódtak, és akkor már a többieket is nagyon érdekelte a dolog, úgyhogy Ágoston belevágott.

Bt alapítás 17.900 forinttól vagy INGYEN | topcegalapitas.eu

Elmesélte, hogy bizony ingyenesen is lehet bt-t alapítani, egy volt évfolyamtársa, Attila például pont mostanában vágott bele egy ilyen projektbe. Sokat habozott ő is, aztán egyszer az interneten böngészve belefutott egy olyan főcímbe, hogy Bt alapítás 17.900 forinttól vagy INGYEN | topcegalapitas.eu , s kiderült, hogy mögötte egy olyan szolgáltató áll, akinél a székhelyszolgáltatás igénybevételével maga a bt alapítás már ingyenes.

Lehet választani budapesti székhelyet, de lehet választani újlengyeli székhelyet is, s ez utóbbi esetben még az iparűzési adó alól is mentesül a vállalkozás. Júlia kicsit gyanakvó tekintettel nézett Ágostonra, mire ő mondta, hogy ez bizony tényleg létezik, és olyan magas presztízsű, nemzetközi cégek is igénybe veszik ezt az újlengyeli lehetőséget, mint például a CIB Bank vagy a Hewlett Packard.

És természetesen, folytatta Ágoston, az otthoni székhellyel ellentétben itt az építményadó is kiesik a kiadások köréből. Ráadásul nincsenek rejtett költségek sem, se a sima vállalkozás alapítás esetében, se a székhelyszolgáltatással együtt rendelt bt alapításnál, ugyanis a megadott árban mindig minden vonatkozó szolgáltatási tétel benne van. Tehát egy székhelyszolgáltatással együtt rendelt bt alapítás esetében az alapítás egyes lépésein túl a cégtábla kihelyezése, a levelek szkennelt továbbítása és havi egyszeri postázása mind benne vannak az árban, sőt, eseti szinten még tárgyalóhelyet is biztosítanak, méghozzá a belvárosban is akár, dunai panorámás közegben, teljesen ingyenesen. Csongor nem nagyon akart hinni a fülének, és megkérdezte: komolyan mondod, hogy Attila teljesen elégedett? Ágoston azt felelte, hogy nemcsak hogy elégedett, de egyenesen ki van virágozva, most például Horvátországban van, és onnan intézi a cég hivatalos levelezését, úgy, hogy maga az alapítás egyetlen forintjába sem került.

Mivel Júlia hajlamos a babonára, megegyeztünk, hogy a jó szerencse megtartásának érdekében a következő hetekben Scorsese maratont tartunk, méghozzá A Leleményes Hugóval az élen, ők pedig minden alkalommal elmesélik majd nekünk, hogy hogy állnak a nagy álommal, ami most Ágostonnak köszönhetően egészen kézzelfogható közelségbe került számukra.